Întinsă între Cancun și Tulum, Riviera Maya este un paradis natural care atrage anual milioane de turiști din Statele Unite, Europa sau alte regiuni ale globului.

Vremea este caldă tot anul, marea are șapte culori, nisipul este fin. Ochiuri de apă dulce, perfect clară se ițesc dintre mangrove. Iguanele se plimbă printre piramidele Maya, păsările exotice survolează cerul senin, țestoasele vin până aproape de mal.

Zona de țărm întinsă pe 140 de kilometri este și un paradis al fiestei fără sfârșit. Locul e cunoscut pentru numeroase cluburi, pe lângă care cele din Mamaia sunt palide imitații, și sute de restaurante unde iutele ardei habanero arde papilele și mezcalul băut pe ritm de mariachi duce la crunte mahmureli.

RISE Project, OCCRP și partenerii din Mexic au investigat pe patru continente și au intrat pe teritoriul periculos al crimei organizate mexicane. Au descoperit astfel una dintre cele mai mari grupări transnaționale de crimă organizată “Made in Romania”.

O rețea care vreme de 10 ani a făcut sute de milioane de dolari clonând carduri bancare pe ruta România – Mexic – Statele Unite ale Americii – Indonezia – Brazilia și alte țări. O caracatiță care a crescut cu ajutorul unei alianțe surprinzătoare dintre un interlop craiovean poreclit Rechinul și un antreprenor din București și a dus skimmingul (procesul ilegal de clonare a cardurilor bancare) la nivel industrial.

mai mult la  /www.riseproject.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.