#5deMayo | Ambasada Mexicului în România sărbătorește cu bucurie a 158-a Aniversare a Bătăliei de la Puebla. În condiții fără precedent, în contextul pandemiei Covid-19, această dată ne oferă oportunitatea de a reflecta asupra istoriei țării noastre iubite și, de asemenea, de a desfășura diverse activități stând acasă.

În acest sens, vă invităm să faceți o vizită virtuală în Muzeul Fortului de Loreto, să asculți un program radio interesant care prezintă aceste evenimente istorice sau să vă relaxați printr-un joc de masă atractiv, format dintr-o tablă desenată de talentatul ilustrator mexican José Guadalupe Posada.

Link-urile către aceste trei activități sunt prezentate mai jos:
👉 https://www.inah.gob.mx/red-…/285-museo-del-fuerte-de-loreto
👉 https://www.imer.mx/5-de-mayo-1862-batalla-de-puebla/
👉 https://mexicana.cultura.gob.mx/es/repositorio/detalle

 Bătălia de la Puebla a avut loc la 5 mai 1862 între Armatele Mexicană și Franceză și a făcut parte din a doua Intervenție Franceză în țara noastră. Evenimentele au fost precipitate cu decizia președintelui Benito Juárez de a suspenda plata datoriilor contractate cu Franța, Anglia și Spania. În cazul ultimelor două țări, guvernul juarist a încheiat un acord diplomatic. Cu toate acestea, Franța a optat pentru intervenția armată.

Cu acea ocazie, și în ciuda superiorității forțelor invadatoare în arme, trupele mexicane, deși erau mai mici ca număr, au reușit să oprească avansul francez. Generalul Ignacio Zaragoza, liderul trupelor noastre, a conceput o foarte bună strategie de atac și a obținut un triumf militar răsunător care de atunci s-a adăugat evenimentelor din istoria țării ce demonstrează valoarea pe care o pune poporul mexican în apărarea suveranității și independenței naționale. Ca meritat tribut pentru această victorie, orașul Puebla de los Ángeles a fost redenumit Puebla de Zaragoza, în onoarea Generalului care a dat dovadă de eroism.

🇲🇽 ¡Viva México!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.